Eerste Cybercrime congres Zuidplas en Waddinxveen groot succes

Donderdagavond 7 maart organiseerde Gemeente Zuidplas samen met Gemeente Waddinxveen en Platform Veilig Ondernemen regio Den Haag voor de eerste keer een cybercrime congres voor ondernemers uit Zuidplas en Waddinxveen. En met succes! Op het evenement waren meer dan 150 plaatselijke ondernemers afgekomen die graag meer wilden weten over cybercrime, wat het inhoudt, wat de (desastreuze) gevolgen kunnen zijn én hoe zij zich er tegen kunnen wapenen.

Avondvoorzitter Kees van der Spek beet de spits af met ontluisterende voorbeelden van slachtoffers en wie er achter cybercrime zitten, die weinig aan de verbeelding overlieten. Het leed wat achter cybercrime schuilt is vaak heel heftig! De zaal hing aan zijn lippen.

Burgemeester van Zuidplas, Han Weber, benadrukte dat het belangrijk is dat ondernemers het melden als zij slachtoffer zijn van cybercrime en dat zij ook vooral aangifte moeten doen. Dit is cruciaal om te zorgen dat er middelen beschikbaar komen om cybercrime te kunnen bestrijden.

Verder kregen de toehoorders uitleg over hoe geraffineerd cybercriminelen te werk gaan en hoe diepgaand onderzoek wordt gedaan door experts Erik de Jong en Gina Doekhie. Uiteraard kregen de aanwezigen ook handige tips & tricks over hoe je je zo goed mogelijk kunt wapenen tegen aanvallen.

Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis van Waddinxveen sloot de avond af met de oproep om vooral ook onder elkaar ervaringen te delen. Daarnaast sprak hij de complimenten uit aan de organisatie voor dit inspirerende congres en dat cybercrime bij beide gemeenten hoog op de agenda staat.

Wil je nu meer weten over cybercrime en dit congres? Ga dan naar https://pvo-denhaag.nl/

Ben je slachtoffer van cybercrime geworden? Bezoek dan: www.hackhelpdesk.nl voor hulp én preventie.

Maar doe ook aangifte. Dit kan ook online via: https://www.politie.nl/…/kan-ik-aangifte-doen-van…

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.